Translate

10 Οκτωβρίου 2019

Βάμμα Τσουκνίδας


Τσουκνίδα Βάμμα




  • Το Βαμμα Τσουκνίδας (Urtica dioica) προέρχεται από την επεξεργασία του ομώνυμου και πολύ γνωστού μας φυτού. Γνωστή από την αρχαιότητα, ο Ιπποκράτης είχε κατατάξει τη τσουκνίδα ανάμεσα στα φυτά "πανάκεια", αυτά δηλαδή που κάνουν για όλες τις ασθένειες. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Τσουκνίδα.

    Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Τσουκνιδα χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της οξείας και χρόνιας νεφρίτιδας ή κυστίτιδας. Θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμη για όσους πάσχουν από ίκτερο, παθήσεις της χολής, έλκος του στομάχου, βρογχικές παθήσεις και χρόνιες διάρροιες.

    Η τσουκνίδα περιέχει γαλλικό οξύ, ισταμίνη, καυστικό μυρμηκικό (φορμικό) οξύ, χλωροφύλλη, ακετυλχολίνη, σεροτονίνη, γλυκοκινόνες, πολλά μέταλλα( Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγγάνιο), βιταμίνες Α,Β, C και τανίνες. Οι τσουκνίδες παίρνουν τα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου από το χώμα και αποτελούν καλό τονωτικό για την αναιμία και τον ραχητισμό. Η περιεκτικότητα του φυτού σε βιταμίνη C εξασφαλίζει την απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα.
  • η τσουκνίδα περιέχει λιγνάνες, που εμποδίζουν την δράση της τεστοστερόνης και κυρίως την μετατροπή της περίσσειας ποσότητας τεστοστερόνης σε DHT και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία από τον καρκίνο του προστάτη.Τσουκνίδα προσφέρει 82% βελτίωση σε 8 εβδομάδες!
  •  Τσουκνίδα (Urtica dioica): Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, η τσουκνίδα θεραπεύει 61 ασθένειες. Συνοπτική αναφορά των παθήσεων που αντιμετωπίζει η τσουκνίδα: κυκλοφοριακή συμφόρηση,  βήχα,  φυματίωση, βρογχίτιδα, πνευμονική συμφόρηση,  λαρυγγίτιδα, αρθρίτιδα, ρευματισμούς, ουρική αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, τενοντίτιδα, απώλεια της μυϊκής δύναμης, παράλυση, αλλεργίες,  αλλεργική ρινίτιδα,  εποχιακές αλλεργίες,  άσθμα, νευρολογικές διαταραχές, ισχιαλγία, νευραλγία, τριχόπτωση,  πιτυρίδα, πέτρες στην ουροδόχο κύστη, πέτρες στα νεφρά,  αύξηση της παραγωγής ούρων,  εσωτερική αιμορραγία,  υπερβολική εμμηνόρροια,  αιμορροΐδες, έλκη, διάρροια, δυσεντερία,  εξωτερική αιμορραγία,   ρινορραγία, έκζεμα, ακμή,  τσιμπήματα εντόμων, ανεμοβλογιά,  ουρολοίμωξη,  λοίμωξη της ουροδόχου κύστης,  αύξηση γαλουχίας, PMS εμμηνόπαυση, αναιμία, κόπωση,  εγκαύματα και ζεμάτισμα,  διόγκωση προστάτη,  καθαριστής του αίματος, για  μεταβολικές διαταραχές,  πυρετό, κρύο  για τον λύκο,  λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης,  μειώνει το σάκχαρο του αίματος,  αυξάνει την αρτηριακή πίεση, για ουλίτιδα και σκορβούτο.
  • Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

    Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου